Dag 8 – peesplaat soepel maken met foamroller

Mogelijk is het je wel eens opgevallen dat de buitenzijde van je bovenbenen erg stijf en gevoelig is. Daar loopt een peesplaat die begint bij de grote bilspier en doorloopt tot op je onderbeen. Het bindweefsel daaronder kan verkleven met de onderliggende weefsels. Onder de peesplaat ligt de buitenste kop van de vierkoppige dijbeenspier. Hierin kunnen ook triggerpoints zitten die gevoelig zijn. In deze oefening ga je werken aan het weer soepel maken van alle weefsels aan de buitenzijde van je bovenbeen.

Vergeet niet eerst de warming-up te doen en de oefeningen van dag 1 tot en met dag 7 te herhalen. Je doet vandaag dus acht oefeningen.

Oefening peesplaat soepel maken met foamroller

Ga met de buiten-zijkant van één van je benen op de foamroller liggen. Til je voeten van de grond en steun op je arm. Je kunt nu langzaam met je bovenbeen over de foamroller bewegen. Tast heel de peesplaat af naar gevoelige plekken. Vind je deze blijf daar dan even rusten met de foamroller, zodat de weefsels de tijd krijgen te wennen aan deze druk. Je zult merken dat ze langzaam ontspannen. Is deze oefening te gevoelig voor je steun dan met je andere been op de grond, zodat je met het te behandelen been minder druk op de foamroller geeft. Een andere mogelijkheid is in het begin een wat zachtere foamroller te gebruiken. Wissel af en rol ook met je andere been over de foamroller.

In dit filmpje krijg je een indruk van hoe je de oefening kunt doen.

Ga verder naar dag 9.