Dag 3 – Hamstrings rekken met krukje

Als je de hamstrings gaat rekken is het goed om dit op verschillende manieren te doen. Met verschillende oefeningen kun je in de spieren net even een ander accent leggen in het gedeelte dat wordt gerekt. Door af te wisselen in de oefeningen bereik je dus een veel beter eindresultaat dan wanneer je je beperkt tot slechts één oefening. Daarom zitten in deze Tik je tenen aan challenge verschillende rekoefeningen voor de hamstrings. Hieronder staat een tweede rekoefening voor de hamstrings

Vergeet niet eerst de warming-up te doen en de oefeningen van dag 1 en dag 2 te herhalen. Je doet vandaag dus drie oefeningen.

Oefening hamstrings rekken met een krukje

Ga met beide voeten recht naar voren voor een krukje staan. Leg je linker been nu gestrekt met de hiel op de kruk. Leg beide handen op dit bovenbeen. Eventueel kan je een lichte druk op je been geven om het gestrekt te houden. Je hoeft niet je knieën te overstrekken. Op een uitademing ga je nu de knie van het been waarop je staat langzaam buigen. Je zakt daardoor naar beneden en er komt rek op je hamstrings te staan. Voel de rek en probeer op elke volgende uitademing nog een stukje verder te zakken. Forceer niets. Als je de rek voelt is het goed. Houdt deze dan twintig sseconden vast.

Daarna haal je je been weer van het krukje af. Je schudt het even uit om de doorbloeding door de spieren te stimuleren. Daarna ga je weer op twee benen staan met de voeten naar voren en herhaal je de oefening met je rechter been. Doe dit in totaal drie maal met elk been.

In dit filmpje kun je zien hoe je de hamstrings rekt met behulp van een krukje.

Ga verder naar dag 4