Dag 13 – Verder met de Tik je tenen aan challenge

Je bent aangekomen bij de dertiende dag van de Tik je tenen aan challenge. Je hebt nu 12 verschillende oefeningen gedaan en als het goed is doe je deze nu elke dag.

Triggerpointtherapeut tijdens aankondiging van de Tik je tenene aan challenge

Tik je tenen aan challenge

De bedoeling is dat je dit de rest van de maand blijft doen. Als je dertig dagen hebt volgemaakt kun je opnieuw een meting uitvoeren en kun je deze vergelijken met de nulmeting. Als het goed is merk je dat je weer dichter of volledig bij je tenen kan komen. Maar ook is het waarschijnlijk dat veel bewegingen je gemakkelijker afgaan. Bukken, iets oprapen, opstaan van de grond, gaan zitten, lopen, rennen, springen, enz het gaat allemaal veel soepeler.

Lukt het je niet de oefeningen in 15 minuten te doen

Belangrijk is dat je elke dag oefeningen doet. Heb je een dag wat minder tijd laat dan eventueel een aantal oefeningen een enkele keer vervallen. Er zijn verschillende hamstringsoefeningen, daarvan kan je er bijvoorbeeld een paar over slaan. Doe deze dan weer wel de volgende dag. De belangrijkste oefeningen zijn de foamroloefeningen en de oefening met de triggerpointbal. Als je hier wat handigheid in krijgt gaan deze ook steeds sneller.

De komende periode volgen hier nog een aantal tips en trics en mogelijk ook nog een bonusoefening.