Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is bedoeld om lichaam en geest tot rust te brengen. Het is een moment wat er helemaal voor jou is. Een moment waarop je alle zorgen en gedachten even mag parkeren.

Bij een ontspanningsmassage hoort ook een hoofdmassage en gezichtsmassage

Ontspanningsmassage

Je hoeft nergens aan te denken. Dat lijkt moeilijk, maar wanneer je je tijdens de massage concentreert op datgene wat je voelt dan zul je merken dat je steeds meer los komt van alle op dat moment zinloze gedachten. Je wordt je weer bewust van je lichaam, van waar je spanning voelt en naarmate de massage vordert van hoe heerlijk ontspanning kan voelen.

Om beter te ontspannen tijdens de massage is het beter tijdens de massage geen uitvoerige gesprekken te hebben. Immers dan zit je weer heel snel met je gedachten in je hoofd. Het is beter om tijdens de massage te luisteren naar de stilte om je heen en bewust te voelen hoe de warme handen van de masseur met een aangename druk en kalmerende bewegingen over je spieren bewegen.

Natuurlijke amandelolie gebruik ik bij de ontspanningsmassage

Natuurlijke amandelolie

Mijn persoonlijke ervaring met ontspanningsmassages is dat een massage van een heel uur meer effect heeft dan één van een half uur. De meeste mensen hebben toch even de tijd nodig om hun gedachten te stoppen en een half uur is dan eigenlijk net te kort om tot een diepe ontspanning te komen. Die ontspanning kan overigens ook tot effect hebben dat je tijdens de massage in slaap zou kunnen vallen. Hoewel de massage dan nog steeds effect heeft vinden de meeste mensen dat toch jammer, omdat ze de massage ook graag bewust willen ervaren. Ik zal je daarom meestal wel op een rustige manier wakker proberen te houden.

Waarvoor ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is in de eerste plaats natuurlijk al gewoon lekker om te ervaren. Maar het kan ook ondersteunend en helend zijn als je last hebt van bijvoorbeeld oververmoeidheid, extreme stress, rusteloosheid, slaapproblemen, burn-out, hoofdpijn, migraine, enz.

Ontspanningsmassage in Den Haag in de praktijk van Vitality Massage


Een ontspanningsmassage begin ik vaak met het masseren van rug en schouders

Soorten ontspanningsmassage

Er bestaan veel verschillende soorten ontspanningsmassages. Marketing mensen verzinnen steeds mooiere massagenamen, zoals de ‘chocolademassage’ of de ‘anti-kater-massage’. Leuk bedacht, maar in wezen is het allemaal oude wijn in een nieuwe zak. Bij mij zul je dit soort namen niet tegenkomen. Ik blijf graag bij de essentie van de massage en beperk me tot een aantal ontspanningsmassages die al tientallen jaren of langer worden toegepast.

Klassieke ontspanningsmassage is de massage waarbij met rustige streken een deel van of het gehele lichaam wordt gemasseerd. De Hot stone ontspanningsmassage is bij mij een combinatie van de klassieke ontspanningsmassage waarbij gedurende een deel van de massage ook gebruik wordt gemaakt van warme stenen.