Tijdsduur massage

Je mag zelf de tijdsduur van de massage kiezen. Je hebt de keuze uit 30, 60, 90 of 120 minuten.

Tijdsduur massage van de rug is 30 minuten

Dwarse effleurage op de onderrug

Dit is dan ook de tijd dat je daadwerkelijk wordt gemasseerd. De tijd voor omkleden en een glas water of kopje thee gaat daar dus niet vanaf. Houdt er rekening mee dat als je reserveert voor 60 minuten massage je meestal iets langer in de praktijk bent.

Deelmassages

Wanneer je kiest voor een massage van 30 minuten is het niet mogelijk het hele lichaam te masseren. Veel mensen kiezen dan voor het masseren van de rug, schouders en nek. Maar ook een massage van bijvoorbeeld alleen de benen is een goede optie. Speciaal voor hardlopers.

Ideale tijdsduur massage

Als je nog geen ervaring hebt met masseren en je het allemaal een beetje spannend vindt adviseer ik je een massage van 30 minuten te kiezen. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een deelmassage van nek, schouder en rug. Bij een volgende afspraak kun je dan kiezen voor een volledige lichaamsmassage van 60 minuten.

Als je belangrijkste doel is om te ontspannen en tot rust te komen adviseer ik een massage van 60 of 90 minuten te kiezen. Je zult merken dat je tijdens de massage steeds dieper ontspant en je gedachten steeds meer tot rust komen. Het lichaam en in het bijzonder je brein heeft daar de tijd voor nodig. Gun jezelf die tijd. Je zult merken dat je de dagen daarna veel beter functioneert en vitaler bent. Voor een extra boost in je ontspanning adviseer ik je de hot stones massage.

Lees hier meer over de vitaliserende werking van een massage.