Werkwijze massages

Bij Vitality Massage kun je terecht voor verschillende soorten massages en massagetherapie.

Massages gegeven door professionele masseur voor gespannen schouder- en nekspieren van cliënt

Massage van de schouder- en nekspieren

Ontspanningsmassage en sportmassage zijn prima geschikt om diep te ontspannen en ter voorkoming van klachten en blessures. Je kunt ze zien als een regelmatig onderhoud voor een gezond en vitaal lichaam. Als je je regelmatig laat masseren kan ik beginnende klachten al in een vroeg stadium ontdekken. Ze zijn dan vaak nog te verhelpen voordat er echte blessures ontstaan. Bij massages voor de ontspanning doseer ik de massagegrepen rustig met een druk die voor jou prettig aanvoelt. Bij sportmassages pas ik meer snelheid en druk toe. Sportmassages zijn overigens ook perfect geschikt voor mensen die niet sporten.

Triggerpointtherapie is vooral bedoeld voor als je al klachten hebt. Denk aan bewegingsbeperking of pijn. Triggerpoints zijn een soort spierknopen. Het zijn plaatselijke kleine verkrampingen in spieren. Ze kunnen heel veel klachten veroorzaken. Triggerpointtherapie wordt vergoed door veel zorgkostenverzekeraars via de aanvullende verzekering. Veel pijnklachten hebben te maken met slecht functioneren van spieren en gewrichten. De pijn kan optreden bij het bewegen of juist op momenten dat je niet beweegt. Bijvoorbeeld tijdens je nachtrust.

Hoe vaak massages

Veel cliënten laten zich één maal per maand masseren. Dat blijkt voor veel mensen de juiste frequentie om het lichaam fit en vitaal te houden en blessures te voorkomen. Zie het maar als een stukje onderhoud.

Is het doel van jouw massage om bestaande klachten te verhelpen, dan heb je waarschijnlijk meer dan één behandeling nodig. Ik maak bij de intake en de eerste behandeling een zo goed mogelijke inschatting van hoeveel behandelingen er nodig zijn. Dit blijft echter altijd een indicatie. In de praktijk is dat aantal afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert op de behandeling en mate waarin jij eventuele oefeningen uitvoert. Ook het veranderen van je werkhouding speelt hierin mee. Mijn ervaring in de afgelopen jaren is dat veel klachten vaak met vier of vijf behandelingen naar tevredenheid zijn opgelost. Soms gaat het sneller en voor sommige blessures is gewoon meer tijd nodig.

Hoe gaat een massage in zijn werk

Ik kan me voorstellen dat je heel graag meer wilt weten over mijn werkwijze en wat je van mijn massages mag verwachten. Zeker als je voor het eerst een professionele massage hebt geboekt zul je nog een hoop vragen hebben. Via het menu vindt je in de subpagina’s meer informatie over mijn werkwijze. Ik hoop daarmee jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt ook hier doorklikken naar de subpagina wat wordt gemasseerd.