Klassieke massage

De klassieke massage wordt ook wel Zweedse massage genoemd. Het is een ontspanningsmassage met rustige en lange strijkingen. Er wordt vooral met de handen gemasseerd, maar ik maak hierbij ook regelmatig strijkingen met de onderarmen. Dat geeft een prettige afwisseling en heeft vaak een diep vitaliserend effect op je spieren.

Masseur geeft klassieke massage aan cliënt voor ontspanning

Klassieke massage

De klassieke massage is eigenlijk de voorloper van de sportmassage. De massage draagt bij aan een betere doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en helpt perfect om te ontspannen en stress los te laten. Dit is dan ook de ideale massage voor mensen met een druk leven die even tot rust willen komen. En een heerlijke manier om jezelf weer even op te laden.

Klassieke massage: 30 of 60 minuten

Wanneer je een massage van een half uur boekt kan ik geen volledige lichaamsmassage geven. Wel is het mogelijk om in die tijd een deelmassage te geven waarin ik bijvoorbeeld de rug, schouder en nekspieren masseer. Dat is ook het gebied waar veel mensen spanning ervaren.

Maar voor de ultieme ontspanning adviseer ik absoluut een massage van 60 minuten te kiezen. Zowel je lichaam als je geest hebben dan voldoende tijd om volledig tot rust te komen. Bovendien krijgen alle belangrijke spieren dan even aandacht. En dat draagt nog beter bij aan het volledig in balans blijven.

Bij de klassieke massage wordt ook de hand en arm gemasseerd

Klassieke massage

Klassieke massage: onderhoud en APK voor je spieren

De klassieke ontspanningsmassage is ook een prima keuze om je lichaam in een goede conditie te houden (uiteraard aanvullend op gezond eten en voldoende beweging en rust). Door maandelijks jezelf een volledige lichaamsmassage te gunnen krijgen alle belangrijke spieren als het ware een onderhoudsbeurt en zullen beter in conditie blijven. Maar je kan het ook zien als een soort APK voor je spieren. Door mijn ervaring voel en beoordeel ik de spiertonus. Deze kan ik zeker als je elke maand komt, vergelijken met wat gebruikelijk voor je is.  Het komt regelmatig voor dat ik bij cliënten plaatselijk een onverwacht hoge spierspanning voel. Ik stel dan meestal wat vragen om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is en ga met je na of deze oorzaak is weg te nemen. En uiteraard besteed ik dan extra aandacht aan de spierspanning. Hierdoor help ik je om echte problemen en blessures te voorkomen. Vaak nog voordat je zelfs in de gaten hebt dat er iets verstoord is in het normale functioneren van de spieren. Dat je dit zelf vaak nog niet door hebt is overigens normaal omdat de veranderingen heel geleidelijk optreden en je er stukje bij beetje aan gewend raakt. Pas wanneer ik de betreffende spieren weer tot ontspanning heb gebracht wordt je je ervan bewust dat je zoveel spanning had opgebouwd in je spieren.

Gun je jezelf een bijzondere massage met een nog diepere werking. Boek dan eens de hot stone massage en ervaar de combinatie van de klassieke massage en het masseren met warme stenen. Geniet van 90 minuten pure verwennerij voor jezelf.