Dag 6 – Quadriceps versoepelen met foamroller

De quadriceps-spier is de vierkoppige dijbeenspier. Dat is de spier aan de voorzijde van je bovenbeen. Het is de tegenhanger van de hamstrings. Voor gezonde hamstrings is het van belang dat ook deze spier in goede conditie is. Voldoende kracht, maar niet verkort. In deze oefening ga je triggerpoints en bindweefselverklevingen in de quadriceps aanpakken.

Vergeet niet eerst de warming-up te doen en de oefeningen van dag 1 tot en met dag 5 te herhalen. Je doet vandaag dus zes oefeningen.

Oefening quadriceps soepel maken met foamroller

Ga met de voorzijde van je beide bovenbenen op de foamroller liggen. Steun op je onderarmen die je plat op de grond legt. Je kunt je nu met je armen over de roller heen en weer bewegen. Tast op deze wijze heel je bovenbenen af met de roller en ga op zoek naar gevoelige plekken. Waarschijnlijk kun je die wel vinden in het gedeelte van je bovenbenen boven de knieën. Houdt op de gevoelige plaatsen even rust en geef het weefsel de tijd om daar te ontspannen. Je kunt ook langzaam een aantal keren heen en weer rollen over die gevoelige plekken. Door iets met je benen te kantelen kun je ook een stukje van de buitenkant en binnenkant van je bovenbenen aftasten.

In deze video zie je hoe je de oefening kunt doen.

Ga verder naar dag 7