Dag 12 – Hamstrings liggend rekken

In deze oefening van de Tik je tenen aan challenge laat ik je zien hoe je liggend op de grond je hamstrings kunt rekken. Ook is deze oefening uitermate geschikt om verklevingen in het bindweefsel aan te pakken en de fascia in je benen los te maken.

Vergeet niet eerst de warming-up te doen en de oefeningen van dag 1 tot en met dag 11 te herhalen. Je doet vandaag dus twaalf oefeningen.

Oefening Hamstrings liggend rekken

Ga op je rug op de grond liggen. Breng je linkerbeen vanuit je heup omhoog. Pak nu met beide handen je bovenbeen vlak bij de knie beet en trek dit bovenbeen naar je toe tot je rek voelt. Je kunt vanaf dat moment ook je knie wisselend strekken en buigen. Doe dit in een rustig tempo zonder iets te forceren. Merk op dat als je knie gebogen is je het bovenbeen verder naar je toe kunt trekken. Naast dat je de hamstrings rekt maak je hiermee ook de fascia in het bovenbeen los. Je kunt ook nog je voet naar je toe bewegen en strekken. Daarmee maak je de fascia in je onderbeen los. Je mag de rek 20 tellen vast houden en daarna wissel je van been. Doe beide kanten elk drie maal.

Hier kun je een filmpje zien van de oefening.