Dag 10 – Kuit soepel maken met foamroller

Als je kuitspieren verkort zijn, klachten geven, en stijfheid veroorzaken dan kun je met deze oefening ze weer soepel maken. Lopen en hardlopen zal daardoor een stuk gemakkelijker gaan.

Vergeet niet eerst de warming-up te doen en de oefeningen van dag 1 tot en met dag 9 te herhalen. Je doet vandaag dus tien oefeningen.

Oefening kuiten soepel maken met foamroller

Ga met beide onderbenen op de foamrol liggen en til met beide handen je lichaam van de grond. Beide kuiten rusten nu op de foamroller. Beweeg langzaam heen en weer en tast je onderbeen af vanaf de enkels tot aan de knieholte. Ga niet over de knieholte. Daar liggen kwetsbare weefsels en die kan je beter niet te veel druk geven. Tast de kuiten af op gevoelige plekken. Kom je deze tegen dan blijf je daar even rusten met de rol totdat het weefsel de spanning deels loslaat. Rol daarna verder op zoek naar andere gevoelige plekken. Kantel een beetje met je benen zodat je ook de binnen- en buitenzijde gedeeltelijk meeneeemt.
Is de druk te gevoelig plaats dan één been naast de roller op de grond met de knie omhoog. Je kan dan de druk reguleren. Wil je meer druk kruis dan de benen over elkaar zodat het gewicht van twee benen het onderste been op de roller duwt.

In deze video kun je de oefening bekijken.

Ga verder naar dag 11.