Wat wordt gemasseerd

In onderling overleg bepalen we wat je wel en niet gemasseerd wilt hebben.

masseur masseert rug van vrouw

Dwarse strijkingen op de rug

Als je bijvoorbeeld geen massage aan de voeten of buik wilt dan sla ik die over. Wil je wat meer aandacht voor je rug of schouders dan besteed ik daar wat meer tijd aan. Je mag zelf bepalen of je tijdens de massage je ondergoed wel of niet aan wilt houden. Je wordt tijdens de massage toegedekt met een zacht massagelaken, zodat de meest intieme delen altijd zijn toegedekt. Deze worden ook niet gemasseerd door mij. Het laken zorgt dus voor een stukje geborgenheid en het houdt je lekker warm tijdens de massage.

Massage achterzijde

Meestal begin ik de massage met het masseren van de rug en schouders. De meeste mensen hebben daar veel spanning opgebouwd. Het is heerlijk als deze wordt weggemasseerd met warme lange strijkingen en knedingen. Na de rugmassage dek ik de rug weer toe met het laken. Daarna masseer ik één voor één de achterzijde van je benen en de voeten.

Massage voorzijde

Daarna vraag ik je om je om te keren en dek ik je direct weer toe met het laken. Ik sla het laken vervolgens open bij één van je benen en masseer deze aan de voorzijde, waarbij ook de voet en tenen worden meegenomen. Daarna volgt het andere been. Vervolgens masseer ik beide armen en handen. Aansluitend ga ik als je dat prettig vindt verder met een langzame en diepe buikmassage. Daarna ga ik verder met het masseren van de borstspieren. Bij vrouwen masseer ik de borstspieren tot aan de borsten. De borsten zelf worden niet gemasseerd. Vervolgens masseer ik de voorzijde van de schouders en de nek. Tot slot volgt nog een lichte hoofdmassage zonder olie.

Na de massage

Na de massage mag je even rustig blijven liggen onder het laken. Het is heerlijk dan nog even na te genieten. Zodra je daar klaar voor bent ga je rustig zitten en kom je langzaam overeind en mag je je kleding weer aantrekken. Als je dat wilt maak ik ondertussen nog een heerlijke kop thee voor je. Het is belangrijk na de massage veel water of thee te drinken. De afvalstoffen die door het masseren vrij zijn gekomen voer je daarmee sneller af. Je zult je daardoor nog fitter voelen.

Lees hier verder over de massageolie.