Vergoedingen triggerpointtherapie 2019 – Vitality Massage

vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie VGZWil jij dat een massage met triggerpointtherapie tegen pijn en stijfheid door jouw zorgkostenverzekeraar vergoed wordt in 2019. Verzeker je dan bij een maatschappij die daarvoor een vergoeding heeft opgenomen in het pakket. Check daarvoor de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’ in het aanvullend pakket. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het pakket. Onderstaand overzicht toont zorgverzekeraars die triggerpointtherapie vergoeden in 2019. Sommige verzekeraars, zoals CZ, Nationale Nederlanden en Ohra, hebben triggerpointtherapie geschrapt uit hun pakket. Het kan dus verstandig zijn om over te stappen naar één van de hieronder genoemde verzekeraars.   

Aanbevolen verzekeraars

Alle hieronder genoemde verzekeraars bieden in één of meer van hun aanvullende pakketten vergoeding voor triggerpointtherapie. Op 3 december heeft Achmea/Zilverenkruis aangegeven toch in 2019 de Neuromusculaire therapie (Triggerpointtherapie) te blijven vergoeden. Op 28 december heeft ook de CZ groep aangegeven toch ook in 2019 de Neuromusculaire therapie (Triggerpointtherapie) te blijven vergoeden. Deze zijn dus weer opgenomen in het overzicht.

(laatste update: 19 februari 2019)

Verzekeringsgroep Zorgverzekeraar
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie achmea Avéro Achmea
Zilveren Kruis
FBTO
Zorgverzekeraar OZF
De Friesland
Zilveren Kruis Ziezo
ProLife
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie VGZ VGZ
VGZ Den Haagpakket
Univé
Bewuzt
IZZ Zorgverzekeraar
IZA
Zekur
UMC
United Consumers
  vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie cz Let op: CZ vergoed tijdelijk niet!
Zie opmerking hieronder!

CZ *
OHRA *
Nationale Nederlanden *
Just *

vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie eno Salland
ZorgDirect
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie menzis Menzis
PMA Zorgverzekering
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie onvz ONVZ
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie iptiq National Academic
vergoeding triggerpointtherapie of triggerpoint therapie iptiq Aevitae

Let op: dit overzicht is zorgvuldig samengesteld, maar sluit niet uit dat er onvolkomenheden in kunnen staan. Check voor alle zekerheid de eigen polis en polisvoorwaarden.

De volgende verzekeringsmaatschappijen vergoeden in 2019 geen triggerpointtherapie: De Amersfoortse, DitZo, DSW, InTwente, Stad Holland, Besured, Promovendum, Anderzorg, Hema, PNO Zorg, VvAA, Zorg en Zekerheid.

CZ is onduidelijk

* CZ heeft op 29 december 2018 aangegeven de beroepsvereniging NMTN wel te erkennen. In de praktijk blijkt echter dat zij vaak declaraties afwijzen omdat zij de neuromusculaire therapie (de enige therapievorm van de NMTN) niet erkennen. CZ erkent dus wel de beroepsvereniging NMTN, maar niet de daaraan gekoppelde therapievorm. Dat is natuurlijk heel vreemd en onlogisch. De vereniging NMTN heeft ondanks herhaald verzoek geen goede verklaring gekregen waarom zij de vereniging NMTN wel erkennen, maar de behandeling neuromusculaire triggerpointtherapie toch niet vergoeden. Vervelend want als verzekerde bij CZ, OHRA of Nationale Nederlanden denk je goed verzekerd te zijn, maar in de praktijk vis je achter het net.
Ik adviseer daarom om de factuur van je behandeling gewoon in te dienen bij CZ of één van de dochtermaatschappijen. Maak bij afwijzing van de declaratie vervolgens bezwaar over deze kwestie, mogelijk zet dat hun op een ander spoor. Als CZ bij hun standpunt blijft kun je in december 2019 desgewenst overstappen naar een andere maatschappij die de behandelingen wel vergoedt.

Jetze is gediplomeerd NGS-sportmasseur en volgde de vierjarige HBO-opleiding triggerpoint-therapie bij Prevenzis. Hij beschikt over een afgeronde Medische Basis Kennis op een studieniveau van 40 ECT's. Hij is eigenaar van massagepraktijk Vitality Massage in Den Haag.

Geplaatst in Massage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*