CZ stopt met vergoeding Triggerpointtherapie

Doei doei CZVandaag hebben CZ, OHRA en Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd) bekend gemaakt de neuromusculaire therapie niet meer te vergoeden. Lees hieronder de belachelijke redenering die zij mij toestuurden (in slecht Nederlands en met foute aanhef) in reactie op mijn vraag of de triggerpointtherapie (neuromusculaire therapie) die ik geef in 2019 nog wordt vergoed:

“Geachte mevrouw Janssen,

Bedankt voor uw e-mail. U voldoet aan de gestelde opleidingseisen en aansluiting bij een erkende beroepsvereniging. Echter zijn er een aantal behandelvormen die wij niet meer vergoeden wij in 2019. Neuromusculaire behandeling is een behandelvorm die wij niet meer vergoeden.

We hebben dit besluit genomen naar aanleiding van een klantenonderzoek waarin gevraagd is naar het belang van vergoeding van alternatieve geneeswijzen. Hieruit is voortgekomen dat voor een aantal behandelvormen minder draagvlak is. Mede op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stelden wij een lijst samen van soorten alternatieve behandelingen die wij in 2019 vergoeden. Het is onze taak om de aanvullende verzekering zoveel mogelijk naar de wens van onze verzekerden in te vullen. Behandelvormen waar weinig vraag naar is, zijn daarom in 2019 uit de aanvullende verzekering gehaald.

Wij hebben bij het nemen van ons besluit zorgvuldig gekeken naar de wensen van onze verzekerden en de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van onze aanvullende verzekeringen. Wij zien dan ook geen reden om van ons besluit af te wijken. Ons besluit zegt verder niks over het kwaliteit van de behandeling of van de behandelaars. Het spijt ons dat wij u niet positiever kunnen berichten.

Met vriendelijke groeten,

Relatiebeheer Zorgverleners, CZ zorgverzekeringsbedrijf ”

 

Ben je tevreden over mijn behandelingen en wil je na 1 januari 2019 nog steeds de mogelijkheid hebben de behandelingen te declareren bij je zorgkostenverzekeraar dan zul je afscheid moeten nemen van CZ, OHRA of Nationale Nederlanden (Delta Lloyd) en adviseer ik je over te stappen naar een andere verzekeraar. Op deze pagina  kun je lezen welke verzekeraars mij wel vergoeden. Ik ben zelf inmiddels overgestapt van CZ naar VGZ. Want ook ik ga liever naar een collega triggerpointtherapeut dan naar een fysiotherapeut.

 

Jetze is gediplomeerd NGS-sportmasseur (2013) en volgde de vierjarige HBO-opleiding tot Neuromusculair Triggerpointtherapeut bij Prevenzis (2019 / 240 ECT's). Om declarabel te zijn bij de zorgkostenverzekeraars beschikt hij over het diploma Medische Basis Kennis (2016 / 40 ECT's). Bij het opleidingsinstituut Triggerpointcoach volgde hij de opleidingen Triggerpointtherapie, Psychosomatisch trainer en Fascia Release Practitionar. Hier behaalde hij ook het diploma Integraal Myofasciaal Therapeut (2021 /41 ECT's). Hij is sinds 2012 de oprichter en eigenaar van massagepraktijk Vitality Massage in Den Haag (Loosduinen) en hielp hier al honderden mensen van hun klachten af met soms spectaculaire resultaten.

Geplaatst in Massage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*