Lomi lomi massage

De lomi lomi massage is niet meer te boeken. Boek daarvoor in de plaats een ontspanningsmassage en vraag desgewenst om hier een aantal van de lomi lomi massagegrepen in te integreren. Ik zal dan meer met de onderarmen werken en extra lange strijkingen maken.

e lomi lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd door de oorspronkelijke bewoners gebruikt als healingsritueel.

Lomi lomi massage met strijkingen op de rug

Lomi lomi massage

De Lomi Lomi massage zoals ik die geef is daarvan afgeleid en is een meer Westerse uitvoering van deze heerlijke massagevorm. Persoonlijk vind ik het de meest intense massage om te ervaren, die tot een ongelooflijk diep niveau een ultieme en stabiele ontspanning geeft.

Wat maakt lomi lomi massage zo bijzonder

Kenmerkend zijn de vele lange strijkingen die met de onderarmen over het gehele lichaam worden uitgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld ‘The Snake’. Een strijking die begint bij je vingertopjes en via arm en schouder lang de zijkant van je romp en heup zich voortzet over je boven en onderbeen en tot slot je voeten en tenen bereikt. Daarna wordt dezelfde strijking in omgekeerde volgorde uitgevoerd en kan het geheel zich enkele malen herhalen, waarbij ook nog gewisseld kan worden tussen de linker en rechterzijde van je lichaam. En dit alles wordt uitgevoerd als één vloeiend geheel zonder dat het contact met jouw lichaam wordt verbroken. Geloof me dit voelt echt hemels. Tijdens zo’n strijking voel je het contact met mijn beide onderarmen en beide handpalmen met een op jouw afgestemde druk op je spieren. Een ultieme manier om te ontspannen.

Om deze strijkingen mogelijk te maken wordt met wat extra olie gemasseerd zodat de bewegingen soepel verlopen. Om de verbindende strijking  tussen romp en benen soepel en ongestoord te kunnen uitvoeren is het gebruikelijk om de massage zonder ondergoed uit te voeren. Uiteraard zorg ik er voor dat je er tijdens de massage wel netjes bijligt. Daarvoor gebruik ik een klein toegevouwen doekje waarmee ik de billen en intieme delen netjes toe dek. Ook kan ik speciaal voor vrouwen als je dat prettig vindt wanneer je op de rug ligt met een tweede doekje de borsten toedekken. Bij mannen is dat uiteraard niet nodig. De borsten worden overigens net als bij alle andere massages niet gemasseerd.

En er is meer bij de lomi lomi massage

Bij de lomi lomi massage wordt als onderlaken een oliebestendige hoes gebruikt. Hierdoor is het mogelijk dat wanneer je op de rug ligt deze toch blijft bedekt met massageolie. Dat maakt het mogelijk dat ik met de onderarmen vloeiend onder je lichaam door kan masseren. Je wordt als het ware opgeschept met een strijkende beweging. Hierbij bepaald jouw eigen lichaamsgewicht dan mede de druk van de massagegreep. Dit geeft een heel bijzonder en ontspannend effect.

Temperatuur bij lomi lomi massage

Omdat je tijdens de massage uitsluitend met een klein doekje bent toegedekt zal je eerder de neiging hebben af te koelen. Daarom zorg ik ervoor dat de ruimtetemperatuur tijdens de lomi lomi massage altijd iets hoger is ingesteld. Ik gebruik twee grote stralingspanelen aan het plafond waarmee heel snel een aangename stralingswarmte is te geven. Je zult de temperatuur tijdens de massage dus altijd als comfortabel ervaren.

Zoek je iets dat nog steviger is dan de lomi lomi massage

Heb je in plaats van een ontspanningsmassage liever een nog stevigere massage waarbij individuele spieren gericht en intensief worden gekneed (ideaal voor sporters)? Kijk dan eens op de pagina over sportmassage.